Roy Regeling wint ‘10 over rood’ biljarttoernooi

Wolvega - Op het elfde ‘tien over rood’ biljarttoernooi van BV Stuyvesant in het Fit en Fun Plaza in Wolvega was de eerste prijs voor Roy Regeling. Hij versloeg in de finale Herwich van der Vegt. Daarmee volgde Regeling Piet Brandsma op.

Er hadden zich 21 biljarters ingeschreven. Zij streden in drie poules van zeven spelers. Twaalf biljartees gingen naar de knock-out fase. Deelnemers dienden 10 caramboles te maken en hadden daar maximaal 10 beurten de tijd voor. Willem van Veen pakte als enige de volle winst. Drie oud kampioenen sneuvelden in de poulefase. Ton Valkenburg, Onno van Praag en Leo Ruitenberg kwamen niet door de eerste ronde.

Twee verrassingen

In de achtste finales waren er twee verrassingen. Willem van Veen vond zijn Waterloo tegen Roy Regeling. Herwich van der Vegt won verrassend van tweevoudig kampioen Jan de Boer. Piet en Bennie Brandsma, Jan Ketellapper en Gerrie Jonkers gingen ook verder. In de kwartfinales schakelde Roy Regeling Gerrie Jonkers in slechts 2 beurten uit (10-2). Piet Brandsma won van Jan Ketellapper (10-4) en Herwich van der Vegt won met 10-7 van Bennie Brandsma.

In de halve finale verloor titelverdediger Piet Brandsma met 10-3 in zeven beurten van Regeling. Herwich van der Vegt won met 8-7 van Jan Ketellapper in de maximaal te spelen 10 beurten. In de strijd om het brons trok Jan Ketellapper met 10-8 in negen beurten aan het langste eind tegen Brandsma.

De finale verliep minder spannend. Ondanks een 2-0 voorsprong voor Van der Vegt denderde Regeling met een paar mooie caramboles in zeven beurten naar de zege (10-5).

Volgend jaar op derde kerstdag volgt de twaalfde editie van het toernooi.