Oldeholtpade wint zaaltoernooi van Oosterstreek

Oosterstreek - De 30e editie van het jaarlijkse kerstzaaltoernooi van Oosterstreek is gewonnen door Oldeholtpade. Olyphia eindigde als tweede, gevolgd door FC Wolvega.

Aan het tweedaagse toernooi in sporthal De Duker in Noordwolde namen 10 teams deel. Er werd een halve competitie gespeeld. Gaandeweg het toernooi werd al snel duidelijk dat Oldeholtpade, FC Wolvega en Olyphia zouden uitmaken wie toernooiwinnaar werd.

Oldeholtpade klopt FC Wolvega

Lange tijd bleef het spannend, maar toen Oldeholpade zijn laatste wedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent FC Wolvega met 2-0 won was de winnaar bekend. Oldeholtpade won 8 wedstrijden, speelde één keer met 0-0 gelijk en verloor geen enkele keer. De blauwhemden maakten 42 doelpunten. De keeper van Oldeholtpade werd 7 keer gepasseerd.

FC Wolvega won in de voorlaatste speelronde met 1-0 van Olyphia. Door een beter doelsaldo legden de Noordwoldigers toch beslag op de tweede plaats. FC Wolvega eindigde op de derde plaats.

Dijkstra en De Vries trefzeker

Oosterstreek eindigde als vierde. Dit had de ploeg vooral te danken aan Jeffrey Dijkstra. Hij werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Dijkstra scoorde 15 van de 20 doelpunten voor Oosterstreek. Topscorer werd Dijkstra niet. Stefan de Vries van Oldeholtpade was ook 15 keer trefzeker. Na een penalty shoot-out greep De Vries de topschuttersprijs. Ook won hij de zilveren schoen als op een na beste speler van het toernooi. Zijn teamgenoot Peter de Vries ontving de bronzen schoen.

Wagenaar is beste keeper

Gelegenheidskeeper Marnix Wagenaar van FC Wolvega werd uitgeroepen tot beste keeper. De ‘Fair Play Award’ ging ook naar de paarshemden. Zodi Bakker van FC Oldemarkt won de prijs voor ‘het Moment’. De prijs voor het honderdste doelpunt werd gewonnen door Hein Bergsma van Zandhuizen. De wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechters Toon Roffelsen, Stoffel van de Belt en Eddy Gijzen. Laatst genoemde was op beide dagen actief als leidsman.

Uitslag: 1.Oldeholtpade 9-25; 2. Olyphia 9-22; 3. Wolvega 9-22; 4. Oosterstreek 9-16; 5. Trinitas 9-15; 6. Zandhuizen 9-15; 7. Oldemarkt 9-9; 8. Blokzijl 9-4; 9. Old Forward 9-4; 10. Olyphia II 9-0 .