Petret van de Weke: Noordwolde en zijn muzikanten

Noordwolde - Om nou te zeggen dat Noordwolde een uitgesproken muzikaal dorp is, gaat te ver. Toch zijn er in de loop van de jaren steeds muziekformaties geweest die aan de weg timmerden.

Nadat heel vroeger Bertus Lacher met zijn harmonica in de omgeving van deur tot deur trok, waren het jarenlang De Vrolijke Makkers die honderden feesten en partijen in een goede stemming brachten. Toen modernere tijden zich aankondigden, maakten de Makkers plaats voor The Red Comets, The New Comets en De Rodeo’s. De laatsten waren het die ondermeer furore maakten met het nog ook nu nog vaak uit volle borst gezongen Noordwolde Lied.

In december 1968, nu precies een halve eeuw geleden, poseerde One For All voor de fotograaf van deze krant. Even daarvoor heetten ze nog The New Comets. De bezetting op de foto bestond uit v.l.n.r. Sjaak Marinus, Wolter Donker, Jan Zuil en Appie Wapstra.

Beatles van Boijl

De band hield het een jaar of tien uit, om in de negentiger jaren nog voor korte tijd de muzikale draad weer op te nemen. Tijdens een Noordwolde-Week trad de formatie nog een keer met veel succes op onder de vroeger al gebezigde naam Beatles van Boijl. De twee laatst genoemde bandleden zijn niet meer in leven.