Soul Sister stopt met winkel

Wolvega – Soul Sister houdt op te bestaan aan de Van Harenstraat 45 in Wolvega. Eigenares Augusta van der Ploeg houdt het voor gezien vanwege financiële redenen.

‘Ik heb het geprobeerd, maar voor een winkel had Soul Sister net wat te weinig klandizie’, zegt de ondernemer. ‘Het concept is mijn passie, dus zoek ik naar een manier het voort te zetten.’ Soul Sister is een bedrijf dat specifieke kleding verkoopt. Van der Ploeg omschrijft het als romantische kleding. Het assortiment bestaat uit jurken, rokken, toppen en tuniekjes, allemaal met een vintage-look. De klanten weten de zaak te vinden en komen niet specifiek uit de regio. ‘Wat dat betreft maakt het niet uit waar ik gevestigd ben’, zegt Van der Ploeg. De kleding is niet bestemd voor een thema-avond, maar voor dagelijks gebruik.

Augusta van der Ploeg startte haar zaak in april 2016 in Nijensleek, waar ze een winkeltje aan huis bezat. ‘Ik begon met de fysieke winkel, omdat er veel vraag naar was. De winkel werd kort na de start in juni verplaatst naar Wolvega. Ik was voorheen etaleur bij onder meer de V&D, kledingzaken en werd regelmatig gevraagd naar de stijl. Klanten die mij benaderden wilden private shoppen en dat werden er steeds meer. Het idee werd levensvatbaar. Ik kreeg dergelijke kleding van mensen en zocht het op markten. De winkel werd uiteindelijk een combinatie van nieuwe en tweedehandskleding. Het leefde echt onder de liefhebbers. Echter, na een verhuizing en een winkel, bleek het toch niet haalbaar.’ De winkel heeft twee en een half jaar bestaan.

‘Ik heb het geprobeerd en heb er veel van geleerd. Het is nu een kwestie van bekijken wat het beste bij dit concept past.’