Oldeholtpade en Trinitas treffen elkaar op zaaltoernooi in Jubbega

Noordwolde/Haulerwijk - Olyphia, Trinitas, Oldeholtpade en SV Haulerwijk doen mee aan het 30ste Verfboer zaalvoetbaltoernooi in de MFC de Kompenije in Jubbega. Oldeholtpade en Trinitas treffen elkaar in de voorronde.

De deelnemers normaal uitkomend in de KNVB veldvoetbalcompetitie van 3e Divisie t/m 5e klasse, spelen om zo’n 3000 euro aan prijzengeld. Er zijn enkele wijzigingen in de opzet van het toernooi. Zo wordt er weer gespeeld op het originele formaat goals, er zijn geen gastspelers toegestaan en er wordt in twee A- en B-poules gespeeld. In de Apoules zitten ploegen die uitkomen op minimaal tweede klasse op het veld. In de B poules zitten ploegen die uitkomen in de derde klasse en lager.

Nummers 1 en 2 gaan door

De pouleavonden zijn op 20, 21, 22 en 28 december. Per poule gaan de nummers 1 en 2 door naar de finaleavond, die op 29 december is. Op de finaleavond zijn er 2 poules. Op de nummer 1, 2 en 3 per poule wacht een geldprijs. Daarnaast is voor zowel de topscorer van de poules A en van de poules B een prijs beschikbaar.

Alle wedstrijden worden geleid door KNVB scheidsrechters uit de hoogste regionen van het ‘futsal.’ Titelverdediger 2017 is Knickerbockers. Het toernooi start elke avond om 19.00 uur.

Groep A, donderdag 20 december: GRC Groningen, Olyphia, Harkemase Boys, LAC Frisia, Bergum, SC Joure (za), Flevo Boys.

Groep B, vrijdag 21 december: Gorredijk, Trinitas, Udiros, Read Swart, Wispolia, Jubbega 2, Oldeholtpade.

Groep B, zaterdag 22 december: Boornbergum (za), ODV, Helpman (za), Mildam, Waterpoort Boys, SV Haulerwijk, Blue Boys.

Groep A, vrijdag 28 december: Zeerobben, Jubbega 1, Pelikaan S., The Knickerbockers, Oerterp, Sneek Wit Zwart (zo), Blauw Wit ‘34.