SIOS houdt hoofd koel in spannend duel

Wolvega - SIOS won ook haar tweede wedstrijd in de zaal. In een gelijk opgaande, fysieke wedstrijd werd EKC uit Enschede met 25-24 verslagen.

Trainer/coach Rob Verra: ‘We hielden als ploeg ons hoofd koel en we speelden ons eigen spel. In elke wedstrijd blijven we zoeken naar een snelle kans en ook nu benutten we de kansen snel. Verdedigend moeten we ons nog wel verbeteren, maar tot nu toe doen we het goed.’

Knieblessure

Thomas Fabriek kon niet beginnen vanwege een knieblessure. Jesse Tuttel verving hem. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor EKC (1-3). De ploegen ontliepen elkaar daarna niet veel. Henri Nijsingh nam de 4-4 voor zijn rekening.

De gasten dwongen SIOS vervolgens tot achtervolgen (4-7). De thuisploeg kwam terug via scores van Ron Bakker, Mike Hegie (2x) en Henri Nijsingh. SIOS ging er op en erover. Henri Nijsingh en Natasja Mink bepaalden de pauzestand op 13-10.

EKC maakt achterstand goed

EKC kwam sterk uit de pauze en maakte de achterstand in korte tijd bijna goed (15-14). De ploeg uit Enschede belef door een sterk aanvallend duo aan de dameskant en een uitstekende aanvaller in de wedstrijd. Met nog een kleine 5 minuten op klok stond het 21-21.

In de zinderende fase vielen de doelpunten om en om. SIOS. Mink en Mike Hegie maakten er 25-23 van. Een laatste treffer van EKC bracht SIOS niet van de zege af.