Stellingwerfkoor zingt in Kerk op de Hoogte

Wolvega - Het Stellingwerfkoor houdt vrijdag 21 december haar traditionele kerstconcert in de Kerk op de Hoogte in Wolvega.

Gastzangeres is mezzosopraan Jannet Rienks uit Deinum. Het geheel wordt begeleid door pianist Jan Moens uit Luttelgeest.

Naast de traditionele kerstliederen worden nieuw ingestudeerde bewerkingen van popsongs uitgevoerd. Dirigent/saxofonist Jan Brens heeft diverse arrangementen en teksten bij deze kerstliederen gemaakt.

Jannet Rienks speelde diverse hoofdrollen bij theaterkoor Animato en bij operakoor Amadeus uit Leeuwarden. Tevens zingt zij bij het Noord Nederlands Concertkoor en bij Koorbizznizz. Meerdere keren heeft zij haar medewerking verleend aan koren van de dirigent van onder meer het Sneker Súdwestkoor en het Zomerkoor.

Het Stellingwerfkoor bestaat uit ongeveer 50 mensen uit Wolvega en omstreken. Het nog steeds groeiende koor kent een ledenstop voor sopranen en alten, maar kan nog wel tenoren en bassen aannemen. Bij diverse evenementen in Wolvega is het koor aanwezig, zoals bij de Dag Herdenking Geweldslachtoffers op het terrein van het gemeentehuis.

Jan Brens is naast dirigent van het Stellingwerfkoor artistiek leider van het Fries Mannen Ensemble en het Fries Blazers Ensemble. Volgend jaar is dit mannenensemble te gast bij het kerstconcert in de RK kerk.

Aanvang 20.00 uur.