Oud-zuiveldirecteur Lolke Lolkema 100 jaar

Wolvega/De Wijk - Dat burgemeester Roger de Groot van De Wolden niet alleen binnen zijn eigen gemeente jubilerende senioren bezoekt, bleek afgelopen woensdag. Het was de dag dat Lolke Lolkema honderd jaar werd. De oud-directeur van de zuivelfabriek in Koekange deed dat in woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega, omdat hij daar sinds kort woont.

Lolkema vierde de verjaardag met kinderen en (achter)kleinkinderen en werd verrast door een bezoek van burgemeester Roger de Groot, omdat hij nog maar kortgeleden verhuisd is vanuit de Wijk.

Lolkema werd op 14 november 1918 geboren in Oldeholtpade, waar hij opgroeide samen met zijn twee broers op de boerderij van zijn ouders. Na de mobilisatie in 1940 ging hij studeren aan de Zuivelschool in Bolsward. Na zijn studie werkte hij in Tzum, Wirdum en Blokzijl en werd vervolgens directeur van de zuivelfabriek in Koekange tot zijn pensioen in 1979.

Samen met zijn echtgenote gingen ze wonen in de Wijk. Nadat zijn echtgenote was overleden in 2000, is Lolkema in 2002 samen gaan wonen met zijn nieuwe partner in zorgcentrum Dunninghe in de Wijk. Kortgeleden is zijn partner overleden en nam zijn gezondheid af. Hij woont nu sinds een paar weken tot volle tevredenheid in LindeStede.