Kunst naar Kracht brengt criminele komedie

Wolvega - Toneelvereniging Kunst naar Kracht is al enkele weken druk aan het repeteren voor haar nieuwe stuk. De uitvoeringen zijn op vrijdag 23 en zaterdag 24 november en zijn traditiegetrouw in het vernieuwde Zalencentrum Klijnstra in Wolvega.

Vier dames en drie heren brengen het stuk “Hiete bruiden maeken buit” op de planken. Het is een criminele komedie in drie bedrijven, geschreven door Rolf Salomon en vertaald in het Stellingwerfs door Sjoukje Oosterloo.

Drie amateurbankrovers

Zonder geld heb je het niet gemakkelijk, maar met teveel echter ook niet. Dat ondervinden de drie amateurbankrovers Vivienne, Helga en Liesbeth aan levenden lijve. Hoe maakt een vrouw haar nietsvermoedende echtgenoot duidelijk, waarom er plotseling drie grote vuilniszakken in de gang staan, die in ieder geval niet bij de vuilnis mogen worden gegooid? Waarom de vriendin Helga opeens Jan-Paul heet, de snijbrander plotseling uit de werkplaats verdwenen is en waarom men een heel zwart gezicht heeft?

Ongewenste bezoekers

Bij de ongelooflijke uitvluchten, die bankrover Vivienne haar langzaam wantrouwig wordend Erwin opdist, komen ook nog onverwachte en ongewenste bezoekers: De nieuwsgierige buurvrouw, die altijd “iets gezien zou hebben”, de aardige politiecommissaris, die de van een naamplaatje voorziene snijbrander zonder achterdochtig te worden, terugbrengt en een chanterende Italiaanse maffioso. Dat zijn problemen, waar ook ervaren bankrovers voor zouden capituleren.

Aanvang is 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via kunstnaarkrachtwolvega@gmail.com