Robin Bakker haalt uit op Victoria Park

​Wolvega – Robin Bakker haalde woensdagmiddag op Victoria Park enorm uit. De pikeur uit Blauwhuis schreef vier lucratieve races op zijn naam. De successen waren goed voor 13.400 euro.

De opening kam op naam van Baltic Charm. De zevenjarige hengst zat in Frankrijk in een dip en kwam onlangs bij trainer Paul Hagoort in Oldetrijne op stal. ‘Hij leek afgeschreven. Daarom is het mooi, dat hij hier bij zijn debuut in Nederland direct sterk wint’, zei Bakker, die hoopt dat Baltic Charm weer op zijn oude niveau komt. Stalgenoot Classic Word werd met de steun van Hagoort tweede.

Een fijn paard

Hierna was de beurt aan Zaviar As, die eenvoudig de concurrentie de baas bleef. Ook Met Hillary Queen had Bakker geen partij. ‘Ze is een fijn paard en wordt steeds beter’, aldus Bakker. Het winnende slotakkoord van de voormalige inwoner van Ter Idzard kwam op naam van Innovation Love. De driejarige ruin verspeelde in de Derby zijn kansen door een galoppade, maar toonde ditmaal zijn grote klasse door probleemloos voor Indian Fanatic met Hugo Langeweg junior te blijven. ‘We zijn hem na de Derby rustig blijven trainen en vandaag was hij heel best in orde’, zei Bakker, die verwacht, dat het talent binnenkort in de Fokkertrofee aan de start komt.

'Dit was heel bijzonder'

Dion Tesselaar stond twee keer in de winnaarsring. De winst van Hollywood Star was imponerend. Der merrie van eigenaar en trainer Dirk Jongbloed belandde gaandeweg de rit in het achterveld, maar verruilde in de slotlijn die plek voor de eerste. ‘Ongelooflijk! Dit was heel bijzonder’, sprak de pikeur uit Willemsoord. Jongebloed wil nog jaren genieten van de winnares en zal haar mondjesmaat inzetten. ‘Ze moet niet voortijdig kapot.’ Het tweede dagsucces van Tesselaar kwam op naam Duc des Clerbosq.

Jeffrey Mieras reed Gwydion naar de bloemen. Dicky Hof en Isabella JE wonnen de Breeders Crown voor driejarige merries. Cees Kamminga stuurde Helena di Quattro naar de eerste prijs van 3000 euro. Ruud Pools won met Elitloppet.

De tot-omzet op de elf draverijen tellende meeting kwam uit op bijna 54.000 euro.