Nij Barrahûs opent IVF-laboratorium

Wolvega - Na een intensieve verbouwing en inrichting van een IVF-laboratorium is Nij Barrahûs sinds 1 juli 2018 in het bezit van een officiële IVF vergunning, verleend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Nij Barrahûs is hiermee de eerste en enige IVF kliniek in Friesland. Inmiddels zijn drie vrouwen in verwachting, na een succesvolle IVF behandeling in het gespecialiseerde centrum in Wolvega.

Zaterdag vond de officiële opening van het nieuwe IVF-laboratorium plaats. Burgemeester Van de Nadort verrichtte de officiële openingshandeling. Van de Nadort: ’Wat maakt de kliniek bijzonder? Dat is de balans die wordt gevonden tussen de noodzakelijke procedures die zorg verlenen vereist en de continue focus op het belang van de patiënt. Als je dingen maar consequent blijft uitvoeren heb je het volgens de regels keurig gedaan, maar is de uitkomst vaak teleurstellend. Met andere woorden: het klopt wel, maar het deugd niet. Daar wil deze kliniek een ander antwoord op geven. Hoe zorg je ervoor – binnen de regels- dat een patiënt op een goede en fijne manier behandeld wordt met daarbij de hoogst mogelijke kansen op een zwangerschap.’