Togido maakt reis door de tijd

Noordwolde - Gymnastiekvereniging Togido bestaat 110 jaar. Tot Ons Genoegen Is Deze Opgericht (Togido) hield daarom zaterdag in sporthal De Duker een jubileumuitvoering. De gymnasten maakten een reis door de tijd. Drie Einsteins namen het publiek mee met behulp van een tijdmachine.

Het oudste (Rennie Hoffman) en jongste (Sophie Martens) lid van de vereniging droegen het 110-jarige vaandel de sporthal binnen. Peuters vertegenwoordigden in bijbehorende kleding het jaar 1900. Ze deden oefeningen met oude houten hoepels en een parcours met gymtoestellen. Vervolgens beeldden de diverse groepen van Togido steeds een decennium uit. Ook was er een gastoptreden van Doreen Slot, Lotte van Sluijs en Anouck Hofstede van gymnastiekvereniging Surhuisterveen. Zij lieten een acrooefening zien. Togido hoopt in de toekomst deze vorm van gymnastiek ook aan te kunnen bieden.

Tineke Veleke en Rensje Slootstra werden ij het zonnetje gezet omdat ze 12,5 jaar zijn betrokken bij Togido. Tot slot maakten alle groepen een sprong naar de toekomst, op naar de volgende 110 jaar. Als afsluiting voegen de drie onderdelen van Togido zich samen tot 1 dans op muziek van Armin van Buuren.