Oldeberkoop neemt oud wandelpad weer in gebruik

​Oldeberkoop - Het wandelpad dat start bij het Kamphuis en loopt naar het Sterrebosch in Oldeberkoop wordt zaterdag 6 oktober feestelijk worden geopend.

Dit pad, dat in gebruik is genomen rond de opening van het Kamphuis (woonvorm voor ouderen) in 1990, was lange tijd afgesloten. Met hulp van sponsoren, vrijwilligers en de aanwonenden wordt dit wandelpad weer opengesteld. Het dorpsarchief is zaterdag ook aanwezig om te vertellen over de historie van dit pad en het landgoed Vredewoud waarover het pad loopt. Het pad wordt een onderdeel van de Parkbossen Kunstroute.

Historische bossen

In Oldeberkoop zijn verschillende cultuur historische bossen (in Engelse landschapsstijl), vermoedelijk Roodbaardbossen: de Koepelboschen, de Molenboschen en het Sterrebosch. Een paar jaar geleden werd het idee geboren deze parkbossen inclusief de eeuwenoude lanen in ere te herstellen en als decor te gebruiken voor een te ontwikkelen permanente kunstroute rond Oldeberkoop.

Dit past bij een dorp dat al 47 jaar lang ieder jaar de kunstmanifestatie ‘Open Stal’ organiseert. In 2019 wordt gestart met de ontwikkeling van deze interactieve en op beleving gerichte kunstroute.

Eerste mijlpaal

Op dit moment wordt door vrijwilligers hard gewerkt om de bossen in oude staat te herstellen. Een eerste mijlpaal van dit project, waarin door vrijwilligers veel tijd is gestoken, is het wandelpad.