Rookworst pakt het goud

Wolvega - Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Hoeksma zeggen dat ze het predicaat goud hebben gekregen.

Elk jaar weer steekt Keurslager Hoeksma veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. ‘Wederom heeft worstmaker, Debbie van Gent haar kundigheid weten te vertalen in een lekkere en mooie rookworst’, vertelt Marten Hoeksma, de eigenaar van de slagerij.

Keurslager Hoeksma gaat voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. ‘Zo heeft Debbie de worst zover doorontwikkeld dat het vrij is van de smaakversterker: E621 en vrij van gluten. Toch heeft de rookworst zijn authentieke smaak behouden’, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 8 tot en met 13 oktober de tweede rookworst gratis. ‘Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.’

Keuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat. Keurslager Hoeksma is te vinden op Van Harenstraat 21 in Wolvega.