Laatste week ‘Verstild’ gaat in

Fochteloo - De tentoonstelling ‘Verstild. Tien prentkunstenaars zien het Fochteloerveen’ in het centrum van Prentkunst van Nobilis in Fochteloo gaat zijn laatste week in.

De teller stond zondagavond op 1134 bezoekers. Nobilis hoopt nog dat voor deze week de 1200 bezoekers gehaald worden.

VPRO

Vrijdagmiddag komt de gemeenteraad van Ooststellingwerf op bezoek, terwijl die dag ook een bezoek gepland staat van Gijsbert van der Wal, die voor NRC Handelsblad en VPRO-radio bijdragen levert over de beeldende kunst in Nederland. ‘Et wodt een drok daggien,’ zegt Pieter Jonker.

Vorige week was er aandacht van Omroep Fryslân televisie en radio en van Radio TV Drenthe. Vandaag is voorlopig de laatste wandeling in het Fochteloërveen onder leiding van Judith Bouman-Litjens. Gisteren kwam er een prachtige schenking binnen uit Grou met o.a. werk van de bekende Amsterdamse kunstenaar Aat Veldhoen.

‘Verstild’ op Ameland

Vanaf 1 november is ‘Verstild’ te zien op Ameland tijdens Ameland Kunstmaand. Stichting Nobilis heeft voor haar eigen vrijwilligers vijf weken lang een huis gehuurd. Zij gaan de tentoonstelling ‘Verstild’ in Hotel Amelander Kaap bemensen. Er worden daar 7.000 bezoekers verwacht.