Olga Commandeur brengt LindeStede in beweging

Wolvega - De voetjes van de vloer of de handen in de lucht. Olga Commandeur bracht woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega donderdagmiddag in beweging. Het was een drukte van jewelste in de BeleefTuin, die daarna werd geopend.

Dat werd gedaan door een aantal bewoners die een gedicht over een jaargetijde voordragen.De festiviteiten worden gehouden ten behoeve van de Wereld Alzheimer dag.

Een thema-avond ‘Natuurbeleving & dementie’ wordt donderdagavond gehouden in BerkenStede in Wolvega. De avond startte om 17.00 uur in de hal van het bouw. Agnes van der Berg houdt een lezeing met als thema ‘Groen heeft geen bijwerkingen’.

Na een pauze zijn twee workshoprondes. Onderwerpen van de workshops zijn Natuur en gezondheid; een waardevolle bijdrage voor de zorg. Beweegcoach Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging, komt ook daar even langs en leert de deelnemers op een speelse, humoristische wijze over zichzelf en het belang van bewegen. Buurtsportwerk stimuleert iedereen in de gemeente mee te doen met bewegen. Een kunstenaar laat de deelnemers op een fantasierijke manier kennis maken met de wonderen van de natuur. Een creatief tuintherapeut geeft een inspirerende workshop over de werking van kruiden.

Rond kwart voor tien wordt de avond in de Beleeftuin bij LindeStede plenair afgesloten.

Kinderen van kinderopvang de Kinderkei deden enthousiast mee met bewegen.

Bewegen in de natuur is gezond, zeker voor ouderen en mensen met dementie is dit heel belangrijk. Veel bewoners van Meriant zijn opgegroeid in een landelijke omgeving en hebben belangrijke herinneringen aan het buitenleven. Meriant wil daarom dit buitenleven meer bereikbaar maken en ook naar binnen halen. De Beleeftuin bij LindeStede is hier een belangrijk onderdeel van. Naast een pluk- en moestuin, een beweegplein staan er bordjes met gespreksstarters in de tuin. De Beleeftuin is vrij toegankelijk voor bewoners, familie, vrijwilligers, buurtgenoten en verder iedereen die belangstelling heeft.

Na het plenaire deel konden mensen deelnemen aan twee van totaal vijf workshops. Deelnemers maakten hier onder andere kennis met bewegen in de natuur, de wonderen van de natuur en de werking van kruiden.