Lindefestival start met Ondernemersavond

Wolvega - Dit jaar begon het Lindefestival niet op donderdag, maar op woensdag. Speciaal voor de ondernemer uit Weststellingwerf werd op woensdagavond de Ondernemersavond georganiseerd in de tent op het Van der Sandeplein in Wolvega. Burgemeester André van de Nadort opende de avond en is van mening dat de gemeente en ondernemers elkaar kunnen versterken.

Hij noemde daarbij samen het ontwikkelen van het winkelcentrum Wolvega. De bekende schaatser Anice Das presenteerde de avond en gaf uitleg over haar ervaringen als topschaatser.

Bonne Rijpkema, coach, verandermanager en schrijver van het boek 'Succesvol ondernemen, 100 lessen van succesvolle topondernemers', gaf een inspirerende presentatie over succesvol ondernemen en wat daarbij komt kijken. Hij illustreert zijn verhaal vanuit zijn rijke advieservaring als partner van het bureau Onbezorgd Ondernemen.

Topkok Jan Smink

Na de pauze vertelde topkok Jan Smink, die op 21 september zijn restaurant in Wolvega opent,  een verhaal over zijn carrière en over zijn nieuwe restaurant in Wolvega. In de afgelopen jaren heeft Smink in de culinaire wereld een grote naam opgebouwd. Hij vertegenwoordigde ons land diverse keren bij de Europese finale van de Bocuse d’Or, een prestigieuze gastronomie wedstrijd. Koks uit heel Europa strijden om de prijzen. Op 20 september wordt op CNN en CBS een film over hem uitgezonden.

Veiling ruim 2000 euro

Na een intermezzo opgevuld door de Joe Cocker Tribute band was er een veiling onder leiding van veilingmeester Jan Menger. Er werd flink geboden en de gehele opbrengst van deze veiling zal ten goede komen aan een aantal sportclubs in Wolvega. De veiling bracht ruim 2000 euro op. De coördinatie van deze avond was in handen van Henk Booij.