FC Wolvega komt niet tot scoren

Wolvega - FC Wolvega zette thuis het bekerduel tegen Vitesse’63 uit Koekange niet in winst om. Er vielen op sportpark Molenwiek geen doelpunten.

Het duel kon niet op het hoofdveld worden gespeeld. Vanaf het begin had de thuisploeg het initiatief. Na ruim 20 minuten spelen kwam Mulder vanaf de middellijn één-op-één tegenover de keeper te staan. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied miste de kracht en precisie om tussen de palen te belanden. Kramer schonk Mulder later opnieuw een kans. De bal verdween ruim over het Drentse doel.

Vlak voor de rust kreeg een speler van Vitesse zijn tweede gele kaart na een overtreding op Sean de Ruiter. Het hobbelige veld speelde de ploegen parten. Na een uur kreeg De Ruiter een grote kans, maar de doelman van de Drentse gasten liet zich niet passeren. Ondanks de man meer-situatie kon Wolvega geen bres sklaan in de hechte afweer van Vistesse ’63. In de slotfase kreeg Vitesse zelfs goede kansen. Ook die leverden niets op.

Olyphia

Olyphia kwam op eigen veld Asser Boys ook niet tot scoren. Omdat Asser Boys eveneens het net niet deed bollen, bleef het op sportpark Spokedam net als in Wolvega 0-0.

Trinitas versloeg vrijdag BEW met 5-1. Chiel Platje (2x), Mark Platje (2x) en Douwe Jongsma verzorgden de productie. Zondag kwam Trinitas weer in actie voor de beker. Dit keer werd Langezwaag met ruime cijfers geklopt, 0-8. Geert van de Boer, Jacob Veldmeijer, Roy Slager (2x), Mark Platje, Douwe Jongsma, Winfred Boekhoudt scoorden. Ook schoot de thuisploeg een keer in eigen doel.

Oldeholtpade klopte Kuinre met 3-0. In en tegen Sc Bolsward behaalde De Blesse een 2-2 gelijkspel (doelpunten Johnny Sloot en Dick Hettinga).

Zandhuizen verraste het hoger spelende Oldemarkt. Op ’t Bleekien werd het in een doelpuntrijk duel 5-3. Voor Zandhuizen vonden Ronald Mulder, Alfo Flobbe, Kevin de Jong (2x), Wilco Boers het net.

VWC deed op eigen veld goede zaken tegen FFS. De thuisploeg won met 4-1. In en tegen Havelte had Oosterstreek aan één treffer voldoende voor de volle winst, 0-1. Marthijs Wijngaarden was de matchwinner.