Theater over de vloer

WOLVEGA - Zo'n kleine vijftig bezoekers waren zaterdag afgekomen op het evenement van thuistheater TIS. Stichting TIS (Thuistheater in Stellingwerf) organiseerde voor de eerste keer een cultureel evenement: de voorstelling ‘TISwatTIS’.

In twee rondes, een ’s middags en een ’s avonds, bezochten bezoekers vijf verschillende woningen om daar een twintig minuten durende voorstelling te bekijken. ‘Het weer was perfect voor een dergelijke wandeling langs vijf particuliere woningen, waar kleine optredens en exposities werden verzorgd door amateur- en professionele kunstenaars uit Stellingwerf. Of kunstenaars die een link hebben met Stellingwerf’, zegt Josephina Bakker, voorzitter van stichting TIS.

‘De sfeer was gemoedelijk en verwachtingsvol en de reactie na afloop van het aanwezige publiek zeer positief. Er was voor elk wat wils. Het waren variërende voorstellingen; dans, toneel, beeldend en muziek.’ De bedoeling van TIS is dit evenement jaarlijks te herhalen. ‘Anders dan deze keer, maar altijd op een bijzondere manier. Het theaterteam is alweer begonnen met broeden en plannen maken. Dat we daarbij niet zonder de hulp kunnen van alle creatieve medebewoners en vrijwilligers, staat buiten kijf.’ Het bestuur van TIS kijkt met een tevreden gevoel terug kijken op een geslaagde voorstelling.