Spelen, slapen, ontdekken en bouwen in één meubel

Zandhuizen – Een kinderbed in een kasteel met een ophaalbrug, een winkel of een jungle met een glijbaan of gewoon een speeltoestel voor een speelkamer. Geen wens is Stipstap uit Zandhuizen te gek. Ze bestaan nog maar een half jaar en nu al is Stipstap een grote hit onder ouders.

Stipstap zag afgelopen februari het licht. Het bedrijf is op bijzondere manier tot stand gekomen. Op zesjarige leeftijd wilde Thijs Schokkenbroek maar twee dingen: buiten spelen en de wereld ontdekken. Op een druilerige zondagmiddag was hij in zijn kamer aan het spelen. In zijn kamer stond een groot bed, een kast en een bureautje. Het was eigenlijk maar een saaie kamer. Er was geen enkele uitdaging. Hij wilde bomen in zijn kamer, hutten bouwen waarin hij ook kon slapen, klimmen en ontdekken.

Idee

De moeder van Thijs, Caroline Kamphuis, is interieurarchitect. Die middag gingen zij samen aan de keukentafel zitten om te zoeken naar een oplossing. Ze schetsten zijn ideeën. Thijs kreeg een speel-klim-klauterbed en schoolvriendjes stonden op een gegeven moment in de rij om bij Thijs te spelen.

Inmiddels is hij een volwassen man. Toen hij zelf vader werd van een zoon, dacht hij terug aan zijn op maat gemaakte bed. Zo werd het idee voor Stipstap geboren. De afgelopen twee jaar hebben Thijs, broer Mark en Caroline het product doorontwikkeld. Zij maken nu de meubelen op maat voor iedereen die het maar wil.

De Stipstaps bestaan uit een massief beukenhouten frame dat wordt bevestigd aan een wand. Door het duurzame frame te verdelen in twee, drie of vier delen kunnen kinderen ermee doen wat ze willen. Met een uniek stokken-kliksysteem kunnen ze maar raak bouwen, waardoor het bed op verschillende hoogtes geplaatst kan worden. Het groeit als het ware met het kind mee. Ze kunnen er eigenhandig bijvoorbeeld een tentdoek overheen hangen, een glijbaan installeren, een fort bouwen of een plank plaatsen waardoor een bureau ontstaat. ‘Het is eindeloos veranderbaar’, zegt Caroline, die momenteel bezig is met een kasteel met ophaalbrug. ‘Dit leveren we met alle gewenste attributen en gekleurde stoffen. Als een kind bijvoorbeeld helemaal gek is van barbies of paarden, maken wij hier een vrijblijvend ontwerp, waarna de klant in alle rust kan besluiten of alles naar wens is.

Attributen

Stipstaps worden volledig op maat gemaakt naar de wensen van het kind. Wil je een kasteel, piraten- of prinsessenthema? Alles is mogelijk. ‘We maken een gratis ontwerp. De Stipstaps zijn allen leverbaar met de attributen die maar wenselijk zijn. Dat kunnen onder andere hekjes, huisjes, trapjes, een hangmat en vlaggen zijn, maar ook de matrassen worden erbij op maat bijgeleverd. Zelfs twee bedden zijn mogelijk, voor bijvoorbeeld wanneer een vriendje of vriendinnetje komt blijven slapen.’ Ook is Stipstap bezig om de aangeschafte materialen vervangbaar te maken. Hiermee vergroot het bedrijf de duurzaamheid. Dan kan de klant ze inwisselen voor andere, nieuwe dingen mocht het kind andere wensen hebben.

Open dag

Om de gelegenheid te bieden tot kennismaking met Stipstap houdt het bedrijf op 14 oktober een open dag. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: info@stipstap.nl. Dan worden er afspraken ingepland om iedereen uitgebreid te kunnen informeren. Daarnaast wordt de open dag op twee locaties gehouden, in Almere en in Zandhuizen.