Zalencentrum Klijnstra krijgt metamorfose

Wolvega – Zalencentrum Klijnstra in Wolvega is rigoureus verbouwd. Werkelijk alles werd aangepakt; van vloer tot plafond en er werd zelfs een stuk aangebouwd.

‘Ik heb deze aanpassingen gepland, omdat het alweer een tijdje geleden was en we met de tijd mee moeten’, zegt Bennie Klijnstra, de eigenaar van het pand. Bij binnenkomst vast allereerst de nieuwe entree op. De inpandige snackbar en bar, die Klijnstra momenteel verhuurd hebben daardoor een eigen ingang. ‘In de entreegang hangen allesmaal foto’s van hoe het gebouw er vroeger uitzag. Het herinnert aan de tijd dat het nog een basisschool was. Maar dat is vervlogen tijd.

Ruimte

Het gebouw is tegenwoordig af te huren voor feesten en partijen zoals bruiloften, barbecues en buffetten. Daar heeft Klijnstra alles voor in huis. ‘We hebben het zalencentrum zo aangepast dat de zalen in verschillende grootten zijn aan te passen. Mocht er een groot gezelschap komen, gaan de muren er tussenuit, bij een wat kleinere groep zetten we ze erin. Op die manier blijft een feest intiem en kunnen we aan elke wens voldoen’, zegt Klijnstra, die erg blij is met de veranderingen.

Zowel de verlichting als geluidsinstallatie is aangepast. Dat heeft de ondernemer mede gedaan omdat hij de verenigingen die gebruik maken van de ruimte kwaliteit wil leveren. ‘Onder meer de toneelvereniging heeft dergelijk apparatuur nodig.’

De verbouwing heeft vijf weken in beslag genomen. ‘Er is veel gebeurd’, zegt Klijnstra. ‘Zo zijn er drie muren verdwenen, waardoor alles veel frisser en ruimer lijkt. We hebben nieuwe kleuren gebruikt. Het plafond is vervangen en er is nieuwe vloerbedekking gelegd.’ Een geruststelling voor alle vaste gasten; midgetgolfen en pitpatten kan nog steeds. Bennie Klijnstra heeft het zalencentrum inmiddels 29 jaar, maar denkt nog lang niet aan stoppen. ‘Ik ga hier eerst van genieten.’

Voor meer informatie, neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van het zalencentrum onder de naam zcklijnstra. Zalencentrum Klijnstra is te vinden op Hoofdstraat West 6 in Wolvega.