Petret van de Weke: Damesteam Boijl gaat op herhaling

Boijl - Bij het jaarlijkse volksfeest in Wapse, juli 1983, was op de vrijdagavond de traditionele touwtrekwedstrijd voor dames en heren een van de hoogtepunten. Voor het damesteam uit Boijl werd deze wedstrijd een ware zegetocht.

Zomer 1982 werd een team geformeerd en in het na-seizoen van dat jaar werden nog een paar wedstrijdjes afgewerkt. In het seizoen van 1983 begon men echter pas serieus te draaien o.l.v. trainer/coach Minne Brouwer. Iedere dinsdagavond werd er zowel door de heren-, als de damesploeg fanatiek getraind in Boijl.

Stijgende lijn

In de prestaties zat duidelijk een stijgende lijn. Meestal ontmoetten de dames van Boijl dezelfde tegenstanders. Na een derde en een vierde plaats volgden wedstrijden in Wapserveen en Eesveen met een tweede prijs. Het team van Zuidveen was voor de dames van Boijl nog steeds te sterk. In Wapse lootte men uitgerekend meteen tegen die naaste concurrent. Met volkomen frisse spieren sjorden de dames uit Boijl zich naar een zege op dat Zuidveen, waarmee de uiteindelijke overwinning werd ingeluid. Het Boijliger team bestaat uit zeven dames, waarvan beurtelings vijf trekken.

Over twee weken wordt het tentfeest in Boijl gehouden met o.a. een touwtrekwedstrijd. Sjoukje Bergsma-Prakken probeert na 35 jaar het huidige team nog een keer in actie te laten komen.