Inline-skaters zorgen voor spannende ontknoping

Wolvega - De ontknoping van KNSB Baancompetitie voor inline-skaters was zaterdagmiddag op de baan van skeelerclub Lindenoord in Wolvega. Hier viel de beslissing over wie zich de eindwinnaars van het klassement mogen noemen. De nationale competitie werd afgesloten met een one lap en een puntenkoers.

De one lap bij de dames werd gewonnen door Bianca Roosenboom, voor Marit van Beijnum en Maya de Jong. De Jong won het overallklassement. Bij de heren werd de laatste sprintwedstrijd gewonnen door Gerrie van Lingen. Hij pakte ook de zege in het eindklassement. Ronald Mulder en Mathias Vosté finishten als tweede en derde.

De tekst gaat verder na de foto.

Elma de Vries

Op de puntenkoers opende Elma de Vries opende de aanval en won overtuigend. Anna van den Bos en Bianca Roosenboom eindigde op tweede en derde positie. Het klassement werd gewonnen door Van den Bos, gevolgd door Maya de Jong en Bente Kerkhoff.

Bij de heren verdedigde Luc ter Haar zijn leidende positie in het klassement. Marc Middelkoop won de laatste puntenkoers. Ter Haar eindigde als derde. Ruurd Dijkstra werd overall derde.