Bakker en Hagoort winnen Duitse Derby

Oldetrijne - Pikeur Robin Bakker en trainer Paul Hagoort uit Oldetrijne waren dit weekeinde zeer succesvol in Berlijn.

Bakker won zondag voor de stal van Hagoort de open Duitse Derby en een dag eerder de race voor de merries. Ook werd er gescoord met Tsunami Diamant. De overwinningen waren goed voor ruim 200.000 euro.

Tweede spoor

‘Dit zijn geweldige dagen’, zei Hagoort zondagavond na de Derby-winst. De trainer zag zijn huizenhoge favoriet Mister F Daag goed uit de startblokken komen. De driejarige hengst verscheen al snel in de frontlinie, maar kreeg wel het tweede spoor. ‘Ik wist dat hij het buitenom aankon’, zei Bakker, wiens draver in de slotlijn naar de winst en 102.816 euro liep. Stalgenoot Ids Boko werd met Rick Ebbinge knap tweede en verdiende ruim 50.000 euro.

Zesde derby-zege

Voor Hagoort kwam de overwinning niet als een verrassing. ‘Hij had in Frankrijk een zware koers gehad. Die doorstond hij geweldig.’ Voor Hagoort betekende het zijn zesde Derby-zege in Duitsland. Bakker stond in dit nummer bij onze oosterburen voor de vijfde maal in winnaarsring. Waar de Derby-winnaar de komende tijd te bewonderen valt, weet Hagoort nog niet. ‘Dat is even afwachten.’ Dion Tesselaar uit Willemsoord reed Fabio de Pervenche naar de derde plaats.

Afdeling voor vrouwelijk geslacht

Een dag eerder schreef Bakker met Avalon Mists de afdeling voor het vrouwelijk geslacht op zijn naam. De merrie wordt ook getraind door Hagoort en verdiende 43.430 euro. De overige podiumplekken gingen naar dravers van Tesselaar. Ze verdienden ruim 32.000 euro.

Bakker won sterk met Tsunami Diamant, die een jaar eerder de Derby op de naam schreef. De voormalige inwoner van Ter Idzard scoorde tevens met Hedy Beuckenswyk. Voor Tesselaar was er in de hoofdklasse succes met Gilda Newport.