Inline-skaters verdelen in Wolvega de prijzen

Wolvega - De KNSB Baancompetitie voor inline-skaters nadert haar ontknoping. Zaterdag wordt op de baan van skeelerclub Lindenoord in Wolvega beslist wie zich de eindwinnaars van het klassement mogen noemen.

In Wolvega worden zaterdag vanaf 14.00 uur twee onderdelen gereden: de 500 meter sprint en de 10.000 meter puntenkoers. Na deze afstanden wordt duidelijk wie de eindwinnaars zijn van de sprintklassementen en de lange afstandsklassementen. 

In het sprintklassement bij de mannen staat Rémon Kwant bovenaan. Hij heeft een kleine voorsprong op de nummer twee Gerrie van Lingen. Merijn Scheperkamp staat derde. Zij zullen met z'n drieën uit gaan maken wie het klassement op zijn naam gaat schrijven.

Maya de Jong is de leidster bij de vrouwen, maar zij wordt op de voet gevolgd door Anna van den Bos en Marit van Beijnum (121,3 punten).

Maya de Jong voert ook het klassement van de lange afstanden aan. Ze staat vlak boven (opnieuw) Van den Bos en Bente Kerkhoff. Bij de mannen leidt Luc ter Haar. Ruurd Dijkstra en Marc Middelkoop volgen en zijn nog zeker niet kansloos voor de zege.