Veertien koeien in de kerk van Willemsoord

Willemsoord - Een niet alledaags gezicht in de koloniekerk van Willemsoord. Op donderdagen van 26 juli tot eind augustus zijn daar aan de Steenwijkerweg 14 koeien te bewonderen.

Niet dat de kerkenraad een bijna halve veestapel naar binnen heeft geloosd. Het gaat om schilderijen en tekeningen van de bekende kunstschilder Jennifer Koning uit Blesdijke. Zij exposeert deze zomer op verzoek van de commissie “Welkom in Weldadig Willemsoord” een deel van haar uitgebreide oeuvre in de kerk.

Dankzij een samenwerkingsverband tussen kerk, multifunctioneel centrum en café De Steen is voor zes donderdagen een uitgebreid programma samengesteld. Daarbij worden toeristen uit het hele land die de regio bezoeken als doelgroep gezien, maar ook op belangstellenden uit de wijde regio.

Enkele tientallen vrijwilligers uit het koloniedorp werken mee om het programma mede invulling te geven, zoals rondritten door het dorp met een paardenkoets en de Kolonie-Expres. Verder komen bezoekers veel te weten over de historie van Kolonie 3 dankzij een diaserie, oude foto’s, de museale collectie handwerken die ooit in de Naaischool van Kolonie 3 werden gemaakt, en demonstraties houtbewerking en rietvlechten. Doop- en huwelijksboeken vanaf 1855 liggen ter inzage en bezoekers kunnen op paupervisite met een audiotour door Willemsoord.

Zes donderdagen van 10.30 tot 16.00 uur.