Ben Glover speelt in Le Brocope

Oldeberkoop - Songwriter Ben Glover is vrijdag 8 juni te gast in theatercafé Le Brocope in Oldeberkoop.

Ben Glover, uit Nashville, wordt door journalisten overal geprezen als een van de beste exportproducten van Noord- Ierland. Een boeiende songwriter en een dynamische artiest, die zich met zijn nieuwe studioalbum, ‘Shorebound’ (mei 2018 via Proper Records), steeds verder ontwikkelt als kunstenaar.

Shorebound

De vernieuwende klanken en vormen op ‘Shorebound’ markeren een belangrijke punt in de muzikale geschiedenis van Glover - een moment waarop hij knikt naar de afgelopen tien jaar maar tegelijkertijd hard vooruit kijkt naar de toekomst. ‘Ik geloof in cycli en in 2018 is het 10 jaar geleden dat mijn eerste album uitkwam,’ zegt Glover, ‘dus het voelt wel alsof dit album een belangrijke mijlpaal is. ‘Shorebound’ is een erkenning van waar ik nu ben en ook erkenning van de mensen met wie ik hier gekomen ben.’

Co-write

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van Glovers carrière. Van de co-write met Gretchen Peters in 2016 van ‘Blackbirds’ waarmee ze de prijs voor International Song of the Year van de Americana Music Association UK in de wacht sleepten tot de bundeling van krachten met Neilson Hubbard en anderen als Orphan Brigade: muziek maken met anderen is iets waarin Glover uitblinkt en van geniet. Artiesten van beide kanten van de Atlantische Oceaan werkten mee aan ‘Shorebound’ , zoals bijvoorbeeld Ricky Ross (frontman en songwriter van de Schotse rockers Deacon Blue), Mary Gauthier, Kim Richey, Gretchen Peters, Angel Snow, Robert Vincent, Amy Speace, Anthony Toner, Malojian en Matt McGinn.

Colm McLean

Op deze Europese tour wordt Ben Glover vergezeld door Colm McLean, een van de beste Ierse gitaristen waarmee hij al jaren op de planken heeft gestaan.

Het concert begint 20.15 uur.

www.lebrocope.nl