Studente Lisa Bootsma wint ondernemersprijs

Steggerda - Lisa Bootsma, oud inwoonster van Steggerda, is bij de Saxion Ondernemers Award 2018 ​in de prijzen gevallen.

Met haar bedrijf NHNCD won Bootsma in de categorie Fashion & Textile Technologies. Ze won 2500 euro. De winnaars werden woensdagavond  bekendgemaakt tijdens de finale in de Gasfabriek in Deventer.

Voordat de finalisten het finalepodium betraden, presenteerden zij vorige week hun bedrijfsidee voor de vakjury. De juryleden kregen de mogelijkheid om kritische vragen te stellen. De deelnemers kregen nog één kans om de jury te overtuigen van hun business concepten.

Tijdens de finale kreeg elk van de vijf finalisten twee minuten de tijd om de jury te overtuigen van het business concept. De juryleden beoordeelden de finalisten op basis van onder meer de haalbaarheid en schaalbaarheid van het business concept, de marktbehoefte, de (financiële) groeipotentie en de mate waarin de onderneming verder wordt ontwikkeld.

De Saxion Ondernemers Award wordt georganiseerd door het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, EW Facility Services en Novel-T. Dit jaar vond de verkiezing voor de negende keer plaats. De organisatie wil met de award ondernemerschap bij studenten stimuleren en aan een breed publiek tentoonstellen.