Henk Matser presenteert plannen voor nieuw Van der Valk Hotel

Wolvega/Heerenveen - Een Van der Valk hotel met 66 hotelkamers en 29 kamers voor langer verblijf. Daarnaast een restaurant en speciale voorzieningen waaronder een fitness en welnessruimte met behandelkamers voor sporters

Dat is wat eigenaar Henk Matser van Van der Valk Wolvega voor ogen staat in het stadiongebied van Heerenveen, aan de zuidkant van het Friesland College.

Dinsdagavond werd voor de gemeenteraad en ongeveer 130 belangstellenden in een zaal van het Abe Lenstra stadion dit tweede initiatief voor een Van der Valk-hotel in Heerenveen in beeld gebracht.

Matser kreeg bij zijn presentatie heel wat meer bijval van de aanwezigen dan zijn neef Paul van der Valk die aan de  A32 bij de afslag Oranjewoud-Skoatterwâld een soort mega Van der Valk Hotel wil bouwen. 

Woonwijk Skoatterwald maakt zich vooral druk over de grootschaligheid van de plannen van Paul van der Valk, die veel dichter bij de woonbuurt wil bouwen. Henk Matser kiest voor westkant van de A32, op de locatie ten zuiden van het Friesland College, aan de Abe Lenstraboulevard. En daar staan geen woonhuizen. 
Het eerdere plan van Mastser om een hotel te vestigen op de plek van het huidige Hajé-hotel aam de Schans heeft niet tot resultaat geleid.

De gemeenteraad gaat dit nieuwe initiatief, samen met het eerdere plan van Paul van der Valk meenemen bij zijn besluit over de vestiging van een nieuw hotel in Heerenveen. 

De bespreking en het besluit over de beide hotelplannen vinden later plaats. Eerst in een vergadering van de raadscommissie ROM en vervolgens in de gemeenteraad.