Burgemeester André van de Nadort stelt de verkiezingsuitslag vast

Wolvega - In totaal zijn er woensdag 11.286 geldige stemmen uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvan stemden 95 personen blanco en 46 stemmen waren ongeldig.

SDW kreeg de meeste stemmen (2546), goed voor vijf zetels. De VVD komt op nummer twee met 2471 stemmen (vijf zetels), CDA heeft 2179 (vier zetels), WeststellingwerfsBelang 1175 (twee zetels), GroenLinks 1280 (twee zetels), Blijf Stellingwarfs 1013 (twee zetels) en D66 622 (1 zetel).
 
Het opkomstpercentage was hoger dan de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Toen kwam 53,68% van de kiesgerechtigde inwoners stemmen. Dit jaar was dat 55,08%.

Vrijdagochtend stelde burgemeester André van de Nadort, als voorzitter van het centraal stembureau, de verkiezingsuitslag vast. Maandag 26 maart is er om 19.30 uur een bijzondere raadsvergadering. Hierin wordt afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Donderdag 29 maart om 19.30 uur vindt de beëdiging/installatie van de nieuwe gemeenteraad plaats.

Voor Sociaal Duurzaam Weststellingwerf (SDW) werden Cor Trompetter, Sippe Bron, Dirk Dubling, Trijntje Stoker en Rene de Klein in de raad gekozen. Bij de VVD kregen Jack Jongebloed, Roelof Theun Hoen, Aukje Kroondijk, Ed de Vries en Richard Bos de meeste stemmen.

Frans Kloosterman, Marcel Bos, Vera van der Zee en Afke Kester-Tamminga werden voor het CDA in de raad gekozen. Voor Weststellingwerfs Belang zijn dit Marikse Rikkers-Oosterkamp en Desire Dooper, voor GroenLinks Marlene Postma-Huurman en Gaby Thijssen, voor D66 Ronald Westenberg en voor Blijf Stellingwarfs Ton Mulder en Ruud Knol.