Pachters van café in Boijl stoppen

Boijl - De huidige pachter van het café in Boijl, de familie Klatt, stopt per 1 april. In het dorp is het nodige te doen over de bestemming die het pand nu krijgt.

De Oudejaarsploeg is bang dat het café verdwijnt en uitte de ongerustheid door spandoeken op te hangen en via Facebook. Er is een gegadigde die voor mensen met een beperking dagbesteding wil aanbieden.

Het Zwaantje

Het café werd in 2015 door de kerkenraad van Boijl gekocht. Het café stond toen al bijna drie jaar leeg ‘Gasterij Het Builtje’ de deuren had gesloten. Voorheen heette de kroeg 'Het Zwaantje’. Voor de kerkenraad was het leegstaande pand een doorn in het oog.

De tekst gaat verder na de Facebook-post.

Vergunningen

Henri Derks van de kerkenraad stelt dat er in principe een nieuwe bestemming voor het pand is gevonden. Dagbesteding wordt de hoofdzaak, maar het café verdwijnt volgens hem niet helemaal. Hoe het plaatje er precies uit gaat zien, kan hij nog niet vertellen. Er moeten nog vergunningen worden geregeld. Derks laat doorschemeren dat het café af en toe open zal zijn en dat de biljartvereniging z’n plekje behoudt. ‘Over het hoe en wat, volgt nog een informatieavond’, zegt hij in de richting van de Boijligers.