Orlando raast door Nijetrijne

Nijetrijne Opera Nijetrijne voert van 14 tot en met 26 augustus aaan de Scheene in de Rottige Meente de opera ‘Orlando de Razende’ op.

Orlando/Roeland, bijgenaamd de razende Roeland, was de dapperste ridder van Karel de Grote, die onder meer voorkomt in het Chanson de Roland uit de twaalfde eeuw. Het verhaal van Orlando vertelt op archetypische wijze over de mens en zijn omgang met de liefde. Opera Nijetrijne verplaatst de opera van Haydn naar Natuurpark De Rottige Meente en maakt er een Nederlandstalig, sprookjesachtig spektakel van, dat zich zowel op de wal als in het water van het riviertje de Scheene afspeelt. Orlando paladino was tijdens zijn leven Haydn’s populairste opera.

Opera Nijetrijne voert sinds 2001 jaarlijks een in het Nederlands hertaalde, vaak onbekende, komische 18e eeuwse opera in de openlucht op. In lustrumjaren wordt bij uitzondering voor bekende werken gekozen. Het operaterrein is gelegen aan het riviertje de Scheene en is slechts bereikbaar langs een wandelpad door het laagveengebied.

Uitvoerend producent is Yvon Scheper. De regie is in handen van Nynke van den Bergh en Vaughan Schlepp is muzikaal leider en speelt piano.