Expert leert ouders praten met een puber

Wolvega - Praten met pubers lijkt wel een vak apart. ‘Ben ik nou gek of hoe zit het?’, is een veel gehoorde vraag van ouders met pubers. Met het bereiken van de puberleeftijd, lijken de mogelijkheden om contact met een puber te hebben sterk te veranderen.

Ouders dienen rekening te gaan houden met nieuwe ervaringen en stemmingswisselingen. De vraag is: ‘Hoe houden we het gezellig?’ De ouderraad van het Linde College in Wolvega organiseerde donderdagavond hierover een avond voor ouders met kinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar. Ruim 250 ouders maakten hier gebruik van.

Praten met je puber

De lezing die werd gegeven over communicatie met pubers zou ook ‘praten met je puber’ kunnen heten; communicatie, communicatiestijlen en tips voor wat wel en niet te doen, kregen ruimschoots aandacht. De avond werd verzorgd door Marina van der Wal. Ze hield een verhaal met de nodige humor. Zij is opvoeddeskundige en is ook wel bekend als 'puberexpert'. Van der Wal is naast opvoeddeskundige in onder meer het tv programma ‘Koffietijd’ co-auteur van ‘Het Enige Echte Eerlijke Puber Opvoedboek’ en auteur van ‘Vrij(be)wijs’ (seksuele voorlichting pubers).

De avond begon met een 11-vragen quiz, ‘De enige echte eerlijke puberquiz’.