Extra groene container in groeiseizoen

Wolvega - Inwoners van Weststellingwerf kunnen vanaf 1 april 2018 gebruikmaken van een extra groene container voor hun groente-, fruit- en tuin (gft-)afval.

Veel inwoners hebben laten weten dat ze behoefte hebben aan een extra container tijdens het groeiseizoen. De gemeente komt de inwoners hierin tegemoet. Tevens hoopt de gemeente dat er hiermee minder gft-afval in het restafval verdwijnt.

Vanaf 8 januari 2018 kunnen inwoners een tweede groene container aanvragen. Deze komt vervolgens per 1 april beschikbaar. De gemeente levert deze container bij huis af. Aanvragen later in het seizoen worden zo spoedig mogelijk geleverd.

Op www.weststellingwerf.nl  is vanaf 8 januari een bestelformulier beschikbaar. Net als de andere afvalcontainers lenen inwoners de extra gft-container van de gemeente. Ze betalen hiervoor 40 euro per jaar via de jaarlijkse belastingaanslag van de gemeente. Het eerste jaar betalen inwoners voor het aantal nog resterende maanden. De gemeenteraad stelt jaarlijks het tarief vast.

Het kan voorkomen dat inwoners niet langer gebruik willen maken van de extra container. Dan kuntnen zij zich afmelden via www.weststellingwerf.nl. De gemeente neemt de extra container vervolgens weer in.