Itensify is Ondernemer van het Jaar van Weststellingwerf

Wolvega - De onderneming Itensify b.v. van Inne IJntema is woensdagavond in Van der Valk Hotel in Wolvega gekozen tot Ondernemer van het Jaar Weststellingwerf 2017.

Alle drie genomineerden ontvingen van de jury lovende woorden. De prijs werd uitgereikt door topkok Jan Smink, ondernemer van het jaar 2016.

In een snel veranderende wereld staan ondernemers voor de uitdagende taak hier voortdurend op in te spelen. De jury, bestaande uit Siem Jansen (directeur NOM), Sippy Tigchelaar (Communicatie en Media), Jan Smink - Top-kok (winnaar 2016) en Bouwe de Boer (Culturele Hoofdstad), keek in de beoordeling daarom naar aspecten als creativiteit, samenwerking en innovativiteit.

Napraten en netwerken

De avond werd gepresenteerd door Gerard van der Veer. Na het bekendmaken van de winnaar was er, onder het genot van een hapje en drankje, gelegenheid om na te praten en te netwerken. The Swinging Dutchman luisterde de avond op met een akoestisch optreden.

De commissie Ondernemer van het Jaar Verkiezing Weststellingwerf bestaat uit: Redginald Jonker, Durk de Boer en Heidi Wolters. Gastspreker: 'Iemand die ons als professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar anders laat kijken, is niemand minder dan Jan Rotmans. Wij zijn trots dat deze authoriteit op het gebied van transitie, in is gegaan op onze uitnodiging'. aldus de commissie OvhJ.

De genomineerden: 

Inne IJntema, Itensify b.v.: Itensify zorgt dat de remslangen in de auto, gas- en waterleidingen tot hogedrukspuiten en biervaten lekvrij en dicht zijn. Zij leveren de druktest-oplossingen in binnen en buitenland waarmee producenten hun product kwaliteit testen, certificeren en garanderen.

Edward en Karin Maatman, Maatman Pluimvee: Van 200 naar 2 miljoen kippen, het bedrijf van de familie Maatman in Oldeholtpade heeft in 85 jaar niet stilgestaan. Edward Maatman, de derde generatie die de pluimveehouderij bestuurt: 'Wij zijn uniek in deze branche, doordat wij met alle kippenrassen werken.'

Siska Venema en Joost de Boer, Tandartspraktijk 't Olde Wold: Joost de Boer en Siska Venema staan sinds 2007 samen aan het roer van Tandartspraktijk ’t Olde Wold. Onder hun leiding is de praktijk aan de Heerenveenseweg 218 in Oldeholtwolde uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf. 'Want zorg is ook ondernemen', benadrukt De Boer.