Gaswinning bij Vinkega krijgt vervolg

Wolvega / Vinkega - De Lijst Mulder maakt zich zorgen over de uitbreiding - en het uitblijven van een reactie van het college daarop - van de gaswinning van Vermilion bij Vinkega.

Gasproducent Vermilion wil tot minstens 2032 gas gaan winnen uit de grond aan de Westvierdeparten in Vinkega en tot 2027 bij Eesveen.

Tot en met 14 december ligt het gewijzigde winningsplan Vinkega ter inzage. Ton Mulder wil - gesteund door de PvdA - dat er voor die datum een zienswijze van de gemeente komt. Maar wat daar dan in moet komen te staan bleef tijdens de raadsvergadering maandagavond volstrekt onduidelijk, dat moet de burgemeester van Ton Mulder zelf maar uitzoeken, want die heeft er immers volgens hem meer verstand van.

Volgens wethouder Cor Trompetter heeft het college geen kritiek op het winningsplan, maar hij zoekt nog wel contact met de gemeente Westerveld, die wel een zienswijze heeft ingediend. De reactie van de gemeente Westerveld richt zich vooral op duidelijke communicatie door Vermilion. Vooral bij de gaswinning in Wapse ging volgens Westerveld en de provincie Drenthe een jaar geleden veel mis.

Op donderdag 23 november is er van 19.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over de gaswinningen van Eesveen en Vinkega in ‘Ons Dorpshuis’ in Wilhelminaoord.