Coach Russische schaatsploeg raakt gewond bij aanrijding in Oldeberkoop

Oldeberkoop - De coach van de Russische schaatsploeg, Kosta Poltavets, raakte zondagmiddag gewond toen hij op de racefiets werd aangereden door een auto, die van de parkeerplaats bij snackbar 't Koepelbos in Oldeberkoop af kwam rijden.

Schouderletsel

Poltavets reed op zijn racefiets voor de snackbar langs toen links van hem een zwarte BMW coupe van de parkeerplaats kwam. De BMW raakte met zijn rechter kant de fietser, waardoor deze door de lucht vloog en ten val kwam. Poltavets raakte gewond aan zijn rechter schouder en hand. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De racefiets is door de echtgenote opgehaald.

Auto rijdt door na aanrijding

Volgens een getuige is de BMW, met daarin twee personen, na de aanrijding doorgereden in de richting van Oosterwolde of Noordwolde, daar was twijfel over bij de omstanders. Het kenteken is nog niet bekend

Alcohol

De bestuurder van de BMW was een man en naast hem zat een blonde vrouw. Beide hadden in het restaurant, naast de snackbar, wat gedronken. De bediening vertelde dat de man twee bier en een gehaktbal heeft genuttigd en de vrouw heeft twee wijntjes gedronken, waarna ze in de ijssalon nog een ijsje hebben genomen.