Gekapte bomen wekken irritatie bij wethouder

Oldeholtpade - Wethouder Jack Jongebloed voelt zich niet serieus genomen door de bewoners van de Grote Kamp in Oldeholtpade.

Reden is de bomenkwestie. Nu de ziekmakende elzen gekapt zijn, willen de bewoners tot op het heden niet voldoen aan de herplantplicht. In een brief aan de gemeente vraagt de Grote Kamp om haar coulanceregeling uit te breiden zodat er geen directe kosten meer op het bordje van de bewoners komen. Er is nog een bedrag van 8000 euro overgebleven dat de bewoners nog op moeten hoesten. Jongebloed is niet blij met de weigering. 'Ik voel me niet serieus genomen', zei hij maandag tijdens de raadsvergadering.

Lees ook: 'Zonder geld gemeente, geen nieuwe bomen'

'Dit staat me niet aan'

Jongebloed voelde zich maandag genoodzaakt zich uit te spreken over de houding van de bewoners van de Grote Kamp in Oldeholtpade.

Weststellingwerfs Belang vroeg het college de inhoud van een brief van de bewoners aan de gemeente serieus in overweging te nemen. Jongbloed: 'Ik voel me niet serieus genomen. De kapvergunning hebben de bewoners aangevraagd. Ze hebben de voorwaarden schijnbaar geaccepteerd, anders zijn ze niet gaan kappen. Dit gaat ten koste van het vertrouwen en de betrouwbaarheid.'