Echtpaar Soeten viert 65-jarig huwelijk

Wolvega - De van oorsprong Wolvegaster Klaas Soeten (90) en de uit Vinkega afkomstige Aaltje Soeten-Hornstra (91) vieren vandaag hun 65-jarige huwelijk.

Het echtpaar heeft elkaar als tieners ontmoet toen zij met de jeugdvereniging in Joure verbleven. De vonk sloeg over en op 2 maart 1951 stapten zij in Wolvega in het huwelijksbootje. Een bijzonde dag binnen de familie Hornstra, want ook broer Jaap en zus Annie trouwden diezelfde dag. In plaats van drie huwelijken in een half jaar besloten zij om drie huwelijken in een keer te vieren.

Tandartsassistente

Soeten heeft altijd gewerkt als schoolhoofd in Oudeschoot. Zijn echtgenote werkte voor het huwelijk als tandartsassistente bij Tandarts Pape in Wolvega. In totaal hebben zij vier kinderen gekregen en tien kleinkinderen. Het echtpaar is nu woonachtig in zorgcentrum BerkenStede.

Burgemeester feliciteert echtpaar

Het briljanten huwelijk wordt gevierd in het ouderlijk huis in Wolvega, waar een van hun kinderen, Aize, nog woonachtig is. Samen met de kinderen wordt er een hapje gegeten en burgemeester Van Klaveren van Weststellingwerf komt het echtpaar een felicitatiebezoek brengen.