Foto's: IJzel in Weststellingwerf

Wolvega - Het Linde College heeft vanmorgen besloten dat de school de hele dag dicht blijft. In het hele Noorden ijzelde het vanmorgen flink, zo ook in Weststellingwerf.

De telefoonlijn van het Linde College was vanmorgen overbelast door de vele telefoontjes.

Ook de basisscholen zijn dicht aan in verband met de spekgladde wegen. Onder andere de Vensterschool in Noordwolde houdt vanwege de ijzel de deuren gesloten. Ook obs De Striepe in Oldeholtpade is vandaag gesloten, evenals osg Heerenveen. Ook obs Zuid en de Mgr. Scholtensschool in Wolvega blijven dicht vandaag.

Vanwege de gladheid is er vandaag ook geen afvalinzameling. Op sommige plaatsen kan zelfs op de straten worden geschaatst, zoals op het Stienpad in Oosterstreek.

Het KNMI heeft vanmorgen code rood gegeven voor Friesland, Groningen en Drenthe.

Gisteravond gebeurde er al een aantal ongelukken op de A32 bij Steenwijk en Heerenveen door de ijzel.

Geplaatst door Donny Lawerman op dinsdag 5 januari 2016

Vandaag is het Linde College de hele dag gesloten in verband met de ijzel.Onze telefoonlijn is overbelast door de vele telefoontjes. Onze excuses daarvoor. Hopelijk werkt dit snel weer naar behoren!

Geplaatst door Linde College op maandag 4 januari 2016

In verband met extreme ijzel wordt er vandaag geen les gegeven. Er is een leerkracht aanwezig om leerlingen kort op te vangen die toch naar school zijn gekomen.

Geplaatst door Mgr. Scholtensschool op maandag 4 januari 2016

Om 6 uur vanmorgen heeft het KNMI #coderood afgegeven voor Noord Nederland. Dit door de extreme gladheid op de wegen ivm ijzel!!

Geplaatst door Politie Zuidoost Fryslan op maandag 4 januari 2016