A32 bij Steenwijk gedeeltelijk afgesloten na reeks ongelukken

Steenwijk - Als gevolg van ijzel zijn er op de A32 ter hoogte van Steenwijk diverse ongelukken gebeurd. Hulpdiensten hebben daardoor besloten om de snelweg aan het eind van de avond voor een gedeelte af te sluiten.

Bij de ongelukken is ook een politieauto betrokken. Een andere auto knalde op de politiewagen, die op de snelweg stond om een ander ongeluk af te schermen. De bestuurder raakte hierdoor bekneld. Over het aantal gewonden is niets bekend. De inzittenden van de politieauto bleven ongedeerd. Verder raakten diverse auto's van de weg, één kwam ondersteboven in een sloot terecht.

Hulpdiensten uit Steenwijk en Havelte zijn massaal uitgerukt. Omdat de situatie te gevaarlijk werd, is besloten de A32 af te sluiten richting Wolvega. GRIP1 is afgekondigd en Rijkswaterstaat zet extra maatregelen in om de gladheid te bestrijden. Zo wordt er Firestorm ingezet om de ijzel tegen te gaan. Een speciale wagen, een zogeheten Firestorm, spuit onder hoge druk een speciale zoutoplossing met een temperatuur van zo'n 60/70 graden op de weg, waardoor het ijs direct smelt.

Ook morgenvroeg krijgt het noorden van het land te maken met ijzel. De verwachting is dat het verkeer hier veel hinder van gaat ondervinden.