Stellingwerf blikt terug (11)

Letterlijk was 2015 diverse keren een stormachtig jaar. Om het geheugen op te frissen, worden hoogte- en dieptepunten uit Weststellingwerf belicht in het jaaroverzicht van de Stellingwerf.

Bijna drieduizend wandelaars genieten in de stralende zon van de zevende Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Het tweejaarlijkse wandelevenement in Weststellingwerf lijkt patent te hebben op prachtig weer.

Dertienhonderd mensen gaan van start

De start is in Oldeholtpade. Nadat twee jaar geleden voor het eerst een marathonafstand van 42 kilometer aan de routes was toegevoegd en meteen al 300 wandelaars trok, starten er ditmaal ruim 400 personen aan deze tocht. De meeste deelnemers trekt de route van 20 kilometer. In totaal gaan voor deze tocht zo’n 1300 mensen van start. De laatste route, de Familietocht, is dit jaar een test van de organiserende stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht. Kinderen mogen onder begeleiding van een volwassene de tocht lopen. In tegenstelling tot de andere routes, is er hierbij geen voorinschrijving, maar kunnen ze zich in de tent aanmelden en meteen starten. Er vertrekken zo’n 160 wandelaars voor die tocht.