Stellingwerf blikt terug (4)

Letterlijk was 2015 diverse keren een stormachtig jaar. Om het geheugen op te frissen, worden hoogte- en dieptepunten uit Weststellingwerf belicht in het jaaroverzicht van de Stellingwerf.

Ook in Weststellingwerf wordt dit jaar stilgestaan bij bloedige aanslagen die in Parijs meer dan honderd mensen het leven kosten. In januari gebeurt dat voor het gemeentehuis in Wolvega naar aanleiding van de schietpartij bij het satirische tijdschrift Charly Hebdo. Twee Frans-Algerijnse broers dringen bij de redactie van het blad binnen en schieten met kalasjnikovs om zich heen. Er vallen bij deze terreuraanslag in totaal 12 doden.

'Genoodzaakt stem te laten horen'

In Wolvega spreken burgemeester Gerard van Klaveren en Khalid El Ouariachi van de islamitische beweging in Wolvega hun afschuw uit. ‘Wij als islamitische beweging voelen ons geroepen en genoodzaakt ook onze stem te laten horen en iedereen duidelijk te maken dat wat er gisteren in Parijs is gebeurd tegen alle principes ingaat waar de islam voor staat.’

'Samen voor vrede en veiligheid'

In november, na de tweede terroristische actie in Parijs waarbij zeker 129 slachtoffers waren te betreuren, houden de islamitische en christelijke geloofsgemeenschappen in Wolvega en omgeving een bijeenkomst in de RK kerk onder de noemer 'Samen voor vrede en veiligheid'.