Groep 8 De Adelaar haalt 1.450 euro op voor Jonah (filmpje)

Wolvega - De kinderen van groep 8 van cbs De Adelaar in Wolvega hebben 1.450 euro opgehaald voor hun ernstig zieke plaatsgenootje Jonah Veenstra.

Jonah (4) heeft neuroblastoomkanker. Hij moet naar Amerika voor een immuuntherapie, maar de onkosten worden niet vergoed door de verzekering. Er is ruim 100.000 euro nodig om Jonah en zijn ouders naar Amerika te krijgen.

In actie na werkstuk van Jente Faber

Een werkstuk van leerling Jente Faber uit groep 8 van De Adelaar, die zich al meerdere malen heeft ingezet voor KiKa, maar ook een mooi stukje over Jonah had geschreven, was aanleiding voor de hele klas om in actie te komen.

Stichting Handen ineen voor Jonah kreeg via Facebook lucht van de actie van de kinderen en vroeg hen of ze ook mochten helpen om te flyeren en te ondersteunen.

Lege flessenactie

Met hulp van de stichting heeft groep 8 een lege flessenactie gehouden. Alle kinderen konden op 10 en 11 juni lege flessen bij de school inleveren, die de kinderen van groep 8 vervolgens naar de bestemde winkels brachten.

Ook waren er kinderen van groep 8 die huis-aan-huis hebben gevraagd naar lege flessen. En er werden cupcakes verkocht voor het goede doel.

Dansen in de supermarkt

Afgelopen vrijdag en zaterdag stonden de kinderen van groep 8 bij de Jumbo en de Albert Heijn met flesjes water, koeken en cupcakes. En ze deden een zelf bedachte dans (zie het filmpje hieronder).

Maandag werd al het ingezamelde geld geteld. In totaal is op CBS De Adelaar 1.450 euro opgehaald.

Lees ook: Veel belangstelling Benefietdag voor Jonah

Trots op groep 8!!!! Van 10.00-12.00 uur hebben ze bij beide supermarkten gestaan.Koeken, water alles werd verkocht.Wat we hebben opgehaald hoort u zo snel mogelijk!!!

Posted by CBS de Adelaar on zaterdag 13 juni 2015