Veel belangstelling Benefietdag voor Jonah (+filmpje)

Wolvega - De 4-jarige Jonah Veenstra uit Wolvega heeft neuroblastoomkanker en is dus ernstig ziek. Hij moet naar Amerika voor een immunotherapie die nog nergens anders gegeven wordt. Daarvoor is veel geld nodig, zo'n 100.000 euro.

Op dit moment krijgt de jonge Wolvegaster zijn laatste behandeling in Nederland, een zware chemokuur in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht. Daarna is het de bedoeling dat hij naar Amerika gaat voor een innovatieve immunotherapie. Hoewel de behandeling wordt vergoed, moet de familie de reis naar de Verenigde Staten en het verblijf daar zelf betalen, net als alle andere overige kosten.

Om Jonah en zijn familie te helpen, zijn er inmiddels meerdere initiatieven op touw gezet. Zo was er zondag van elf uur op Victoria Park in Wolvega het evenement 'Handen ineen voor Jonah'. Er waren tal van kinderactiviteiten ,een verloting en vanaf vier uur speelde er tot ‘s avonds elf uur bands in grote van Victoria Park. Jonah was ook nog even met zijn ouders aanwezig.

Daarnaast zijn er allerlei grote en kleine acties die op touw worden gezet om te helpen, zowel binnen als buiten Weststellingwerf. Jonah heeft een eigen Facebookpagina, waarop alle belangstellenden op de hoogte worden gehouden van alle acties. Hij heeft inmiddels ruim 3800 Facebookvrienden. Komend weekend wordt bekende gemaakt wat de acties hebben opgeleverd.

Zie ook www.stichtingvriendenvanjonah.nl.

Ik heb nog niet helemaal kunnen verwerken wat er afgelopen zondag allemaal is gebeurd. Ik zie onnoemelijk veel berichten...

Posted by Cor van Dijk on maandag 15 juni 2015