Zieke Jonah (4) krijgt steun uit allerlei hoeken

Wolvega - De 4-jarige Jonah Veenstra uit Wolvega heeft neuroblastoomkanker, en is dus ernstig ziek. Hij moet naar Amerika voor een immunotherapie die nog nergens anders gegeven wordt. Daarvoor is veel geld nodig, zo'n 100.000 euro.

Op dit moment krijgt de jonge Wolvegaster zijn laatste behandeling in Nederland, een zware chemokuur in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht. Daarna is het de bedoeling dat hij naar Amerika gaat voor een innovatieve immunotherapie. Hoewel de behandeling wordt vergoed, moet de familie de reis naar de Verenigde Staten en het verblijf daar zelf betalen, net als alle andere overige kosten. 

Om Jonah en zijn familie te helpen, zijn er inmiddels meerdere initiatieven op poten gezet. Zo is er op 31 mei een Benefietdag voor Jonah in Jubbega. Yvonne Koopman - Van Zwieten, de buurvrouw van het gezin, organiseert op 14 juni het evenement 'Handen ineen voor Jonah', op het Victoria Park in Wolvega. Op diezelfde dag is er ook een 'Ride Out voor Jonah', een tocht voor motorrijders, die start in Heerenveen.

Daarnaast zijn er allerlei grote en kleine acties die op touw worden gezet om te helpen, zowel binnen als buiten Weststellingwerf. Jonah heeft een eigen Facebookpagina, waarop alle belangstellenden op de hoogte worden gehouden van alle acties. Hij heeft inmiddels ruim 3800 Facebookvrienden.

Zie ook www.stichtingvriendenvanjonah.nl.