MC Black Sheep mag niet naar Magnesiumweg

Wolvega - Het clubhuis van motorclub Black Sheep mag niet verhuizen naar het bedrijvenverzamelgebouw de Magnesiumweg. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De motorclub heeft onlangs geinformeerd naar de mogelijkheid om zich aan de Magnesiumweg te kunnen vestigen. Men wil de bedrijfsunit gaan gebruiken voor de reparatie en het bouwen van motoren en als clubgebouw, met name in de avonduren en weekenden. In het clubgebouw wil de club drank schenken, waarvoor een drank- en horecavergunning nodig is.

Volgens de gemeente past het clubhuis van de motorfanaten niet in het bestemmingsplan dat ter plekke geldt. Op dit moment zetelt Black Sheep aan de Industrieweg 14. Het college beslist binnenkort of die locatie gelegaliseerd wordt.

De gemeente legde eind vorig jaar een dwangsom van 15.000 euro op aan de motorclub en aan de verhuurder van het pand aan de Industrieweg, Piet Kapenga van Home Center. Dit ondanks dat de club de deuren zelf al had gesloten, om gedwongen sluiting te voorkomen. Ook daar is vestiging van Black Sheep in strijd met het geldende bestemmingsplan.

De ongeveer twintig leden van de Black Sheep in Wolvega denken er aan om een kroeg kopen of huren. Ze denken onder andere aan een van de leegstaande panden met horecabestemming aan de Heerenveenseweg.