Robert ten Brink verrast Steenwijks gezin

Steenwijk – De alom bekende All You Need is Love bus, die heel wat kilometers maakt in deze kersttijd, arriveerde onlangs in Steenwijk. Presentator Robert ten Brink verraste de familie Dijkstra volledig.

Om 20.30 uur stopt de bus aan de Kallenkoterallee ter hoogte van het gezondheidscentrum. Pal daarachter, aan de Talmastraat, wonen Wiebe en Imke Dijkstra met hun zoon Michael. Ook de andere kinderen, Thirza, en Rachmana uit Amersfoort, worden met een smoes naar het ouderlijk huis gelokt. Behalve dochter Margaliet. Die woont namelijk in Panama-Stad, samen met haar man Mateo Cruz. Margaliet, die nu zwanger is, heeft haar ouders en haar zussen en broer al twee jaar niet meer gezien en Mateo is zeven jaar geleden voor het laatst in Nederland geweest.

Geheim

Voor haar is het financieel niet mogelijk om over te vliegen en vader Wiebe mag wegens gezondheidsredenen niet vliegen. Reden voor een goede vriendin, Marieke van Rooijen, om een weerzien te arrangeren en de programmamakers van All You Need is Love te benaderen. ‘Er komen duizenden aanvragen, dus je gaat er niet vanuit dat het zal lukken. Na een voorselectie zit onze aanvraag er bij. Wel met de voorwaarde dat alle gezinsleden er bij moeten zijn en dat het strikt geheim voor het gezin moet worden gehouden.’

Smoes

Pas vorige week dinsdag krijgt Marieke te horen dat haar verzoek is gehonoreerd. ‘Het gaat om zes herenigingen van de duizenden aanvragen. Dat is heel bijzonder en dan moet je ook alles op alles zetten. Deze kans mag je niet laten gaan.’ ‘Maar het is kort dag en hoe dit te regelen?’ Haar buurman Wilko Aardema, redacteur van deze krant, wordt ingeschakeld. Hij zorgt ervoor dat er maandagavond om 20.00 uur een prijsuitreiking is voor Michael. Michael is in het dagelijks leven actief als startend ondernemer met zijn bedrijf Xuberance en werd dit jaar tweede bij de Young Creators Hackathon. Hij maakte in 24 uur een app waarmee kinderen gestimuleerd worden om te leren programmeren. Wilko bedenkt ‘een aanmoedigingsprijs voor jong ondernemerstalent van Steenwijkerland’ om aan Michael uit te reiken.

Vergeven

Marieke en Wilko moeten ervoor zorgen dat zijn zussen ook aanwezig zijn. Met veel kunst- en vliegwerk is dat gelukt. Een ander gelukje is dat moeder Imke geen avonddienst heeft. ‘Wat een gedoe, ik doe dit nooit weer’, zegt een zenuwachtige Marieke als ze maandagavond te horen krijgt dat de bus vertraging heeft. ‘Straks zijn ze boos op Wilko als ze er achter komen dat die prijs nep is... Maar als ze Margaliet en Mateo eenmaal zullen zien, dan zullen ze het wel vergeven!’ Dan is er het moment suprême. De bus arriveert. Robert stapt met de cameraploeg uit en belt aan. Na een paar minuten komt iedereen naar buiten.

Emotioneel

Margaliet en Mateo, die zondag al in Nederland aankwamen, staan met de koffers bij de bus te wachten. Het weerzien is emotioneel, vastgelegd door de televisiecamera’s. Ook Marieke moet een traantje wegpinken. ‘Ik ben zo blij dat ze elkaar weer kunnen zien.’ Het is voor haar ook een hele opluchting ‘dat het allemaal gelukt is’. De uitzending is op woensdag 24 december om 20.30 uur.