Ruim 700 kinderen genieten van sprookje

Wolvega - Ruim 700 kinderen genoten vorige week van het Sinterklaassprookje dat werd opgevoerd in dorpshuis De Bult in Ter Idzard. De meesters en juffen van het openbaar basisonderwijs in Weststellingwerf kropen in de huid van heksen.

De sprookjeswerkgroep kan na de afsluitende voorstelling  op de vrijdagavond terugblikken op een aantal geslaagde uitvoeringen van het sprookje “Wat een heksenketel” in dorpshuis De Bult in Ter Idzard  onder leiding van regisseuse Anneke Bont.

Zowel de ongeveer 730 kinderen als de bezoekers van de avondvoorstelling leefden tijdens de voorstelling hartstochtelijk mee  met de spannende verwikkelingen op het toneel  dat door de decor commissie weer fraai was aangekleed. Ook de creatieve kledingcommissie zorgde ervoor dat de spelers er weer tip top uitzagen, mede door het grimewerk van Tienet Fledderus.

Het verhaal speelt zich af in heksenland waar vier heksjes verschillende opdrachten moeten uitvoeren  om een echte heks te worden. De laatste opdracht  is het in de war schoppen van een sprookje. In plaats van het sprookje te verpesten heeft heksje Aurelia Roodkapje juist geholpen door haat te waarschuwen voor de Boze Wolf. Als straf wordt Aurelia door de Opperheks de sprookjeswereld ingestuurd om daar spullen van verschillende  sprookjesfiguren te stelen om alsnog een echte heks te worden. Maar de drie andere heksjes hebben besloten om Aurelia en de sprookjesfiguren dwars te zitten en zelf de voorwerpen te stelen om snel hun diploma te halen. Dit gaat gepaard met veel verwisselingen van de gestolen voorwerpen. Wanneer iedereen aan het eind geslaagd is als echte heks  wil Aurelia dit helemaal niet meer zijn en gaat in Sprookjesland wonen.

Na afloop  van de avondvoorstelling  bedankte voorzitter Frits Schnoor alle medewerkers van dit sprookje en de beheerders van het dorpshuis die weer voor een warme ontvangst hebben gezorgd, hetgeen werd onderstreept met een bloemetje. Speciaal werd Anneke Bont nog even in het zonnetje gezet: Naast het feit dat ze ruim 25 jaar  in de kledingcommissie  zit heeft ze dit jaar ook een groot deel van de regie op zich genomen wegens ziekte van de regisseuse. Ze mocht een cadeaubon in ontvangst nemen.