Omwonenden Dreeslaan dreunen hun huis uit

Wolvega - Het heien aan de Dr. Dreeslaan, dat momenteel aan de gang is, zorgt voor ernstige overlast voor bewoners van de Dreeslaan, de Plaisierbosch en de Oranje Nassaulaan.

Wie bij het heien gaat kijken, ziet de ramen van de omliggende huizen van een afstand al in hun sponningen schudden. "De kopjes schudden letterlijk uit de kast", aldus een bewoonster van de Plaisierbosch. Haar buurman werkt thuis, maar kan op dit moment niet normaal achter zijn computer zitten. "Met name op de zolder, waar ik werk, schudt werkelijk alles met elke klap."

Flink aantal klachten

Zowel bij opdrachtgever Woningstichting Weststellingwerf als bij uitvoerder Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward zijn dinsdag een flink aantal klachten binnengekomen.

Het gaat om de tweede fase van de bouw van appartementen aan de Dreeslaan. Het verschil met de eerste fase is, dat er nu door een zandplaat heen geheid moet worden, waardoor er meer overlast is. Er moeten in totaal tweehonderd palen de grond in. De werkzaamheden duren nog een dag of vijf.